Vakantie regelen: vroegboeken of wachten op lastminute?

Met het einde van de winter in zicht verlangen veel Nederlanders. Tijd om alvast een vakantie te boeken? Wat is goedkoper: vroegboeken of wachten op een lastminute?


’Als je niet gebonden bent aan tijd en bestemming, dan kun je het beste wachten. De echte aanbiedingen komen pas als de boekingen tegenvallen”, adviseert luchtvaart- en reisexpert Arnold Burlage. „Maar ben je gebonden aan het hoogseizoen, dan is het raadzaam om op tijd te boeken. Vergelijk de prijzen goed, want de vroegboekkortingen bij touroperators kunnen verschillend zijn”, aldus Burlage, die tegenwoordig columns voor reisvakbladen schrijft nadat hij de sector 35 jaar op de voet volgde voor De Telegraaf.

Bron en meer: Telegraaf

Last Minute boeken is niet geschikt voor gezinnen


Afwachten totdat de ideale last minute campingvakantie voorbij komt, is niet verstandig voor gezinnen met schoolgaande kinderen. Campingbemiddelaar Ecamp geeft aan de afgelopen weken steeds meer aanvragen voor gezinsvakanties in het hoogseizoen te krijgen, terwijl de beschikbaarheid op sommige campings steeds beperkter is of deze zelfs al zijn volgeboekt.


Risico op teleurstelling
Met aanvragen voor populaire campings zoals Yelloh! Village Domaine du Colombier (Fréjus, Côte d'Azur) en U nion Lido (Cavallino, Adriatische kust) gaat het rap voor het hoogseizoen. Hoewel wachten op een scherp geprijsde last minute dus aantrekkelijk lijkt, is dit voor gezinnen met schoolgaande kinderen sterk af te raden. Afwachten kan betekenen dat de camping van de eerste keuze niet meer beschikbaar is en men genoegen moet nemen met een alternatief.

Bron en meer: Tourpress